A hagyományos keleti gyógyászat szerint az egészség feltétele az élet energia (CHI) akadálytalan áramlása a test energia csatornáiban.

A Thai masszázs úgynevezett száraz masszázs, a vendég könnyű és laza pamut ruhát visel a kezelés alatt. A test meghatározott pontjaira irányuló masszázs elősegíti a teljes relaxációt, a felgyorsult vérkeringés által javul szervezetünk oxigénellátása.

Hatására ellazul, megnyugszik és felfrissül a test, javul a közérzet.
A thai masszázs egy tradicionális, távol-keleti masszázs fajta. Technikájában teljesen eltér a hagyományos masszázsok technikájától, mert a kezelés során nem vesznek igénybe olajat, masszázs krémeket, és nem a tipikus nyomó, gyúró, ütögető fogásokat alkalmazzák.

A thai masszázs célja, hogy a testben biztosítsák a szabad energia áramlást, feloldják afájdalmakat és a merevségeket. A kezelés során úgy érik el ezt az állapotot, hogy az izmokat, ízületeket különféle testhelyzetekben nyomják, nyújtják, kifeszítik, kihúzva ezzel a testrészeket.

A thai masszőr az ujjait, kézfejét, könyökét, térdét, lábát és a talpát használja. A meridián vonalakon halad, és érinti a kínai reflextan pontjait, az akupresszúrás pontokat, és az ayurvéda elemeit is. A thai masszázs tulajdonképpen egy meditációs kezelés.

A kezelést egy matracon végzik, és 60-120 percig is eltarthat

A thai masszázs jótékony hatásai:

A test különféle pontjaira gyakorolt hatás által szellemileg felfrissülünk, energikusabbak leszünk. A masszázs egyben nyugtató és serkentő hatással bír. Mivel a masszőr az energiavonalakat és a meridiánokat kezeli, így javul a vérkeringés, és a nyirokkeringés, serkentőleg hat az elmére, beindítja a méregtelenítést, salaktalanítást is.

A vegetatív idegrendszert és a belső szerveket stimulálva, serkenti azok működését, ennek köszönhetően egyensúlyba hozza a test energiarendszerét. Oldja az izmok, ízületek feszültségét, merevségét, ez által növelve a test rugalmasságát. Az izomfeszülések, izommerevségek okai lehetnek lelki eredetű gondok is, így a kezelés közben és után ezek a lelki blokkok oldódnak.

Ajánlott az alábbi esetekben:

* stresszes, ideges életmód esetén,
* alvási nehézségek esetén,
* fizikai munkát végzőknek,
* sportolóknak,
* általános egészségügyi problémák megelőzésére,
* ülő munkát végzők számára,
* mozgáshiányos életmód esetén,
* ízületi panaszok esetén,
* reumás panaszok esetén

Nem ajánlott az alábbi esetekben:

* csonttörés esetén,
* terhesség idején
* epilepsziában szenvedők esetében,
* visszértágulatban szenvedők esetén,
* bőrgyógyászati, és kötőszöveti problémák esetén,
* protézis viselése esetén,
* magas vérnyomás és szívelégtelenség esetén,
* csontritkulás esetén,
* nyirokrendszeri elváltozások esetén

A kezelés megkezdése előtt kérjük ki orvosunk vagy szakember tanácsát!